IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ААА – разходът на гориво е основен критерий при избор на нов автомобил

При избор на нов автомобил най-важен критерий за американците е разходът на гориво.

ААА – разходът на гориво е основен критерий при избор на нов автомобил

Това е изводът направен след проучване на Американската Автомобилна Асоциация, (AAA или American Automobile Association), съобщава вестник The Detroit News. 


61% от участниците в проучването са заявили, че правителството трябва да изисква от производителите подобряване на ефективността на новите автомобили и по-ниско потребление на гориво. 

Според 56% от запитаните, правителството трябва да инвестира и подпомага финансово разработките за алтернативни източници на гориво. 

Анализаторите на ААА считат, че критериите на американците при закупуването на нов автомобил ще бъдат повлияни и по-нататък от растящите цени на горивата. За последните няколко години цената на един галон бензин се удвои в САЩ и докато допреди десетина години разходът на гориво бе сред най-малките грижи на купувачите, днес вече не е така. 

От друга страна в обществото се наблюдава все по-голяма загриженост и за околната среда, което също влияе на отношението към разхода на гориво при новите автомобили.  
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    няма американски модели под 3.5l, може би, но отдавна вече най-продаваните са японските (които пък са малко тези над 3.5l) европейски също има под 3.5!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    PrOxY® ( преди 16 години )
    Да бе да там кола под 3,5 няма кво се правят американците на кой съм аз
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    smith ( преди 16 години )
    Не го вярвам аз това..Като се има предвид, че там под 3.5l трудно падат..
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ЕМО ( преди 16 години )
    много интересно какъв е този критерий, избират най икономичния 5 литров пикап, или просто най-икономичния от "малките" V6 и V8..
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Венци ( преди 16 години )
    Към екипът на Automedia:КритериЙ (пише се с "Й" за единствено число)!!!!!!!Ontopic:Разходът на гориво винаги е бил основен критерий дори и за американците. Все пак ако си купиш 6 литрово "животно" трябва да внимаваш да не ти свърши бензинеца на междущатския и да се окаже, че си далеч от бензиностанция ;)