IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai с активна „зелена” програма

От Hyundai потвърдиха, че от следващата година започват серийно производство на хибриден автомобил.

Hyundai с активна „зелена” програма

В съобщението се казва, че новият масов хибриден модел ще затвърди мястото на групата Hyundai в челната петица на световните производители на автомобили. Новият хибриден модел на Hyundai ще се нарича Avante и ще се появи в средата на следващата година. 

През 2010 г. Hyundai ще пусне и втори хибриден модел, а през 2012 се правят планове и за серийно производство на модел с водороден двигател. Тази програма на Hyundai отговаря на очакванията за бързо нарастване на търсенето на „зелени” автомобили и на такива с много нисък разход на гориво. 

Сега южнокорейската фирма предлага единствено хибриден вариант на Verna (у нас и в Европа познат като Accent). Този автомобил е пилотен модел, предложен за ползване на корейски държавни институции и агенции. Програмата на Hyundai за развитие на хибридни автомобили цели да сложи край на доминацията на Toyota Prius в този пазарен сегмент. Все още няма информация на каква цена ще се продава Avante, първият масов хибриден автомобил на Hyundai. 

Междувременно разработката на автомобил задвижван от горивни клетки също напредва, като вече видяхме концепцията на кросоувъра i-Blue (на снимката), на която ще се базира бъдещият модел.
0 от 500