IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot и Citroen готвят нов SUV модел

Peugeot и Citroen започват да разработват втори SUV модел, който ще бъде отново на базата на Mitsubishi, както и сегашните Peugeot 4007 и Citroen C7, които са създадени на базата на Outlander.

Peugeot и Citroen готвят нов SUV модел

Същевременно от Mitsubishi съобщиха, че планират да произвеждат нов компактен SUV модел, който ще носи много от чертите на представената миналата година концепция сХ. 

Именно на базата на сХ ще бъдат и разработките на Peugeot и Citroen. 

Peugeot работи и върху нов кросоувър, базиран на хечбека 308. Това ще бъде автомобил позициониран в луксозния сегмент на пазара и вероятно ще бъде обозначен като 3008. 

Новият SUV модел на Citroen и Peugeot ще се произвежда в две версии – с предаване само към предните колела и с предаване 4х4. От PSA планират новите модели да са конкуренти на новите Toyota Urban Cruiser и Ford Kuga. 

Концепцията на Mitsubishi Concept-cX е със супер „чист” турбодизелов двигател с обем 1.9 литра и новата полуавтоматична скоростна кутия с два съединителя SST. Новият модел на Mitsubishi ще бъде произвеждан серийно от следващата година в завода Оказаки в Япония, където сега се произвежда и Outlander.
0 от 500