IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot ще се състезава с хибрид на ЛьоМан

24-часовата надпревара на ЛьоМан скоро ще задмине Формула 1 в технологично отношение.

Peugeot ще се състезава с хибрид на ЛьоМан

Peugeot обявиха вчера, че се готвят да участват в състезанието „24 часа на ЛьоМан“ с дизелов хибрид. Новината беше съобщена от изпълнителния директор на компанията Жан-Филип Колен и ще стане факт през следващата година. Тестове се очаква да започнат скоро, като специално подготвен състезателен дизелово-електрически двигател ще бъде монтиран в съществуващото шаси 908.



Автомобилът ще бъде показан за първи път на специално прес-събитие през юни, когато ще се състои и тазгодишната надпрева на пистата ЛьоМан. Най-вероятно колата ще бъде тествана на състезанието „ACO 1000 километра“, което се провежда през месец ноември в Шанхай.

Peugeot не е първият производител, който ще се състезава с хибриден автмобил. Тази година и Toyota обявиха подобни намерения – те ще разработят бензинов хибрид за надреварата на ЛьоМан. По-рано те са печелили състезанието „24 часа на Токачи“ в Япония, с бензиново-електрическа Supra.
0 от 500