IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan демонстрира „Зелената си програма 2010” в Ню Йорк

Nissan определено изостава зад главните си конкуренти от Япония при разработките на автомобили с хибридно задвижване.

Nissan демонстрира „Зелената си програма 2010” в Ню Йорк

Сега фирмата не иска да позволи това да се случи и при електромобилите. На изложението в Ню Йорк, от Nissan показват концепцията Denki Cube задвижвана изцяло от електроенергия и демонстрираща новите технологии на фирмата в тази област. 

Това обаче не е всичко. Дизайнът на Cube показва стилът, който ще преобладава при всички бъдещи малки модели на Nissan. Още в началото на следващата година, на пазара в САЩ ще бъде Cube Stateside, задвижван от високоефективен бензинов двигател. 

Макар моделът Cube да е в продажба в Япония от няколко години, концепцията Denki има различен, уникален дизайн с нова предна част, нови фарове и задни светлини. Концепцията има и по-дълго междуосие в сравнение с модела продаван в Япония, което е било нужно за да се направи място за литиево-йонната акумулаторна батерия. 

Наред с електромобила Denki Concept, в Ню Йорк Nissan представя и програмата си „Green Program 2010”. Сред целите на новата програма са създаването на автомобил с разход на гориво от 3.0 литра на 100 км, както и сериен електромобил до 2010 г.
0 от 500