IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Buick ще покаже концепцията Invicta през април

Buick, който влиза в групата General Motors, публикува първите скици на новата си концепция Invicta.

Buick ще покаже концепцията Invicta през април

Автомобилът ще бъде представен официално в средата на април на автомобилния салон в Пекин, съобщава Edmunds Inside Line. 

Всъщност Buick Invicta е съвместна продукция на две дизайнерски студия на GM, едното в САЩ, другото в Китай. От General Motors съобщават, че разработката на новата концепция е показателна за всички бъдещи модели на марката Buick. 

Предишната концепция на фирмата се казваше Riviera и за първи път беше показана в Шанхай. От нея сега присъстват елементи в стила и на Invicta. 

Името Invicta (в превод от латински означава „непобедим”), вече е било използвано от модел на Buick произвеждан от 1959 до 1963 г. Това беше луксозната версия на кабриолета LeSabre, която по-късно е наречена Wildcat. Освен това името Invicta е използвано и от английски производители от 1925 до 1950 г. Дори и днес това е името на британски производител на спортни автомобили, чиито най-известен модел е S1.
0 от 500