IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Впечатляваща концепция на Saleen в Ню Йорк

Производителят на спортни автомобили Saleen показва нов супер автомобил, концепцията S5S Raptor.

Впечатляваща концепция на Saleen в Ню Йорк

Автомобилът е с V8 двигател с мощност 650 к.с. и за него се казва, че ще бъде заместник на досегашния флагман на фирмата S7. Това обаче ще стане, само ако предизвика достатъчно интерес на автомобилните салони в които ще участва и естествено най-вече на изложението сега в Ню Йорк. 

S5S Raptor е с двигател V8 монтиран в средата на шасито, с работен обем 5.0 литра, който може да работи или с бензин или с био-гориво етанол. Високата мощност на този двигател подсигурява забележителна динамика на S5S Raptor – ускорението от място до 100 км/час става за 3.2 секунди. Максималната скорост е около 320 км/час. 

Шасито е изработено от алуминий, каросерията от композитна смес. Скоростната кутия е шест степенна механична, а движещи са задните колела. Спирачните дискове са с размер 381 мм отпред и 308 мм на задните колела. Гумите са Pirelli Rosso с размер 275/35 ZR20 отпред и 315/35/ZR20 отзад. Джантите са с размер 20 цола, изработени от алуминий. 

Ако бъде взето решение за серийно производство, от Saleen твърдят, че може да се стигне до продажби след 2 години, като предварително обявената цена е от около 185 000 долара.
0 от 500