IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW работи върху нов супер спортен автомобил

BMW с право се гордее с едни от най-мощните и динамични модели продавани на пазара днес.

BMW работи върху нов супер спортен автомобил

От Баварската фирма обаче са решили в скоро време да добавят към моделния си ред нов супер спортен автомобил. Това ще бъде нещо различно от иначе мощното купе M6 с двигател V10 и 507 к.с., което обаче предлага места за 4 души и има доста висок комфорт, като в този смисъл не е типичен спортен автомобил. 

Още от миналата година вървят спекулации из медиите, че BMW разработва нов супер спортен автомобил, който ще конкурира R8 на Audi и SL Black Series на Mercedes, който ще се появи скоро. Сега немското списание Auto Zeitung пише, че заместник на оригиналния супер автомобил M1 ще се появи през 2012 г. 

Най-новата информация е, че автомобилът ще бъде с изцяло изработена от карбон платформа. Ще бъдат използвани и други технологии спестяващи от теглото, като спирачки от карбон и керамика, лети джанти от магнезиева сплав, седалки Kevlar, панели за каросерията от карбон и фибростъкло и др. 

Според източникът на списанието, автомобилът ще бъде с монтиран в предната част V10 би-турбо двигател. Това ще бъде изцяло нов агрегат, с нов дизайн, който ще използва много от технологиите включени в автомобилите на BMW за Формула 1. Очаква се максималната мощност да бъде около 625 к.с. която ще подсигури на супер лекото тяло на колата максимална скорост близка до 400 км/час. 

Новият супер спортен автомобил на BMW ще се предлага и в „по-скромен” вариант с V8 двигател и цена от около 150 000 евро. За версията с мощност 625 к.с. и V10 двигател, прогнозната цена ще бъде около 300 000 евро.  
0 от 500