IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показва новата Jazz/Fit в Ню Йорк

На автомобилния салон в Ню Йорк Honda показва напълно модернизиран модела си Jazz (в САЩ Fit).

Honda показва новата Jazz/Fit в Ню Йорк

Обновеният автомобил ще се появи в дилърските центрове на Honda в САЩ към края на годината, като модел за 2009 г. Появата му в Европа няма да закъснее. 

Сегментът на компактните хечбек автомобили е пренаселен и конкуренцията е много висока. Затова Honda са направили промени, които от една страна са запазили добрите страни на досегашното поколение на Jazz/Fit, от друга са добавили нови неща, които да правят автомобила още по-привлекателен. 

Колата ще бъде с нов бензинов двигател с обем 1.5 литра, тип i-VTEC, за който от фирмата твърдят, че е най-доброто съчетание между ефективност и мощност. Той ще бъде комбиниран с пет степенна автоматична или механична скоростна кутия с възможност за превключване на скоростите от волана. 

Задната седалка е наречена Magic Seat и може да се сгъва, като образува изцяло равен под и създава място за много обемен багаж. Под нея също има място за багаж. Може да се избира между джанти с размер 15 или 16 цола. Окачването също така е променено, което позволява още по-голяма стабилност при управление. 

В Honda разбират, че когато се купува малък автомобил като Jazz/Fit, най-често опасенията са за безопасността. Новата Honda Jazz/Fit e екипирана с голям набор от системи за безопасност, от ABS и електронно разпределение на спирачната сила, до специална архитектура на каросерията, система за контрол на стабилността и шест въздушни възглавници в стандартната версия. Срещу доплащане може да се поръча дори Occupant Position Detection System (OPDS) към въздушните възглавници. 

0 от 500