IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жан Тод подаде оставка

Изпълнителеният директор на Ferrari, който донесе шест последователни титли при конструкторите във Формула 1, отстъпва поста си на Амедео Фелиса.

Жан Тод подаде оставка

Тод отдавна беше заявил желание да предаде поста, за да може да отделя повече време на семейството и личните си интереси. Той изчакваше завръщането на Лука ДиМонтедземоло, който се беше оттеглил временно, за да бъде председател на Confindustria, италианското сдружение на работодателите. Сега, той отново е в ръководството на компанията.



Амедео Фелиса, който ще поеме функцията на изпълнителен директор от Жан Тод, не е нов във Ferrari. Досега той беше главен мениджър.

Жан Тод е човекът който донесе шест последователни титли на отбора на Ferrari, при конструкторите във Формула 1, между 1999 и 2004 година. Той ще остане член на борда на директорите на компанията, а също така ще помага на състезателния тим и Лука ДиМонтедземоло.
0 от 500