IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors - хибридни версии на 1/3 от моделите

Автомобилните производители разработват все повече модели, чиято цел е да намалят общия разход на гориво, за да отговарят фирмите на все по-стриктните изисквания за ниски норми на вредните емисии.

General Motors - хибридни версии на 1/3 от моделите

Наред с тях вървят интензивно и разработки на хибридни автомобили. Досега фирми като Daimler, Toyota и Chrysler обявиха, че след няколко години ще предлагат хибридни версии на целият си моделен ред. 

Сега вицепрезидентът на GM Боб Луц (Bob Lutz) заявява, че до 2015 г. една трета от моделите на групата ще имат и хибридни версии. Пред вестник The Detroit News, Луц заявява, че през 2015 г. фирмите ще трябва да се съобразяват с новите стриктни норми за вредни емисии от 35 г/км. Според Луц това може да доведе до изчезването на типичните американски „мускулести” коли с двигатели V8. 

Засега Toyota предлага един единствен хибрид Prius вече няколко години, за GM първата серийна хибридна разработка е Volt (на снимката), който обаче ще бъде в продажба едва през 2010 г. Дали до 2015 г. от американската група ще успеят да пуснат хибридни версии на 1/3 от своите модели, остава да се види.
0 от 500