IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pontiac показва модел 2009 на Solstice купе

На автомобилният салон в Ню Йорк, Pontiac ще покаже новото си купе Solstice, което ще бъде в продажба в началото на следващата година.

Pontiac показва модел 2009 на Solstice купе

Купето ще има две версии – стандартна и „гореща” GXP. Новото купе на Pontiac е произведено на базата на концепцията Solstice, показано за първи път още през 2002 г. в Детройт. Дизайнът е на типичен fastback със стилизиран покрив и функционален заден спойлер. 

Твърдият покрив е неподвижен до средната колонка В, след което става прозрачен и се отваря, като дава достъп до багажното отделение. За тези, които все пак искат открита версия има и вариант, при който средната част на покрива, алуминиев панел, може да се отстранява и да се складира в багажното отделение. 

Задните калници и цялата задна част на купето е идентична с дизайна на открития вариант, но се е наложило да бъдат променени задните светлини за да „паснат” на новата линия на покрива. 

Роудстерът и купето ще предлагат едни и същи двигатели, като стандартен ще бъде бензинов агрегат с четири цилиндъра и обем 2.4 литра тип Ecotec с мощност 173 к.с. (129kW), а при силната версия GXP двигателят е турбоверсия 2.0 литра Ecotec с мощност 260 к.с (194kW). 

0 от 500