IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приста ойл рали тийм представи новата си кола за сезон 2008

Екипажът на Крум Дончев и Стойко Вълчев ще ползват Subaru Impreza TRM-08, подготвено специално от Tommi Makinen Racing.

Приста ойл рали тийм представи новата си кола за сезон 2008

Вчера, на пресконференция в хотел Хилтън, Приста ойл рали тийм представи новия си автомобил, както и екипажите, които ще се състезават за отбора в България и Румъния. Специален гост на събитието беше четирикратния световен рали шампион Томи Макинен. Присъстваха също Кевин Морис, изпълнителен директор на Tommi Makinen Racing Team, Пламен Бобоков председател на управителния съвет на Приста Ойл, както и пилотите Крум Дончев, Боби Борисов и Дан Гиртофан.



Томи Макинен и Пламен Бобоков.
Снимка: Булфото

Пламен Бобоков разкри плановете на отбора, а именно – отлично представяне на пилотите през всичките 32 старта през този сезон, както и разрастване на структурата в още две страни – догодина в Сърбия и до две години в Турция. Той заяви, че според него това не е амбициозна програма, напротив – развитието на спорта, както и новите продукти на компанията го изискват. Сътрудничеството с Томи Макинен трябва да донесе на тима още повече успехи в България и Европа, а в бъдеще може би и във WRC.



Томи Макинен.

Томи Макинен и Кевин Морис казах, че се надяват на добро сътрудничество с Приста ойл рали тийм. То ще спомогне за популяризирането на Tommi Makinen Racing в тази част от Европа, както и непрекъснатото подобряване на автомобилите създавани от тяхната организация. Те се надяват в бъдеще професионалните им контакти да се развият до партньорство в областта на моторните масла и смазочните продукти. Относно колата, те заявиха че провеждат тестове от септември миналата година и вече имат над 2500 километра на състезателно трасе.



Крум Дончев, Дан Гиртофан и Боби Борисов.

Пилотите на Приста ойл рали тийм през тази година са: Крум Дончев – лице и водещ пилот на отбора в България, Боби Борисов, пилот в пистовия шампионат на републиката и Дан Гиртофан, водещ пилот на отбора в Румъния. И тримата заявиха, че се радват за предоставената им възможност да карат автомобили от световно ниво и ще дадат всикчо от себе си през новия сезон.



Новият автомобил на отбора - Subaru Impreza TRM-08.
Снимка: Булфото

По-късно, беше и самото представяне на автомобила пред широка публика. Момичетата на Приста ойл повдигнаха покривалото, за да покажат чисто новия модел на Subaru, специално подготвен и настроен от Tommi Makinen Racing Team. Автомобилът има 2,0-литров боксеров двигател с мощност от 285 конски сили и 570 нютон метра въртящ момент, както и постоянно задвижване на четирите колела. Някои от специалните доработки са: 18-инчови джанти Evo Corse, кевларен резервоар, хидравлична ръчна спирачка и специален ролкейдж.



Крум Дончев, Стойко Вълчев и Боби Борисов с Томи Макинен.
Снимка: Булфото
0 от 500