IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura с амбиции да конкурира Lexus

Acura, луксозното подразделение на Honda, има ама амбициите да привлече купувачите, готови да плащат за премиум клас, за най-луксозния сегмент на пазара.

Acura с амбиции да конкурира Lexus

За тази цел Acura ще смени изцяло моделния си ред за да може да удовлетвори новите изисквания, най-важните от които са предаване към задните колела и наличието на мощни V8 двигатели. 

Първата промяна ще се види при новото поколение на седана Acura RL, което трябва да видим през 2010. Acura ще произвежда този седан със задно предаване и той ще има вариант с новия двигател V8. Източник от Honda заявява пред изданието Edmunds, че новият двигател ще бъде с обем 4.8 литра и мощност около 420 к.с. Той ще разполага и с технологията за временно изключване на част от цилиндрите, която ще подобри ефективността. 

Новата Acura RL трябваше да бъде създадена на базата на концепцията Acura Advanced Sedan Concept (на снимката горе), показана през 2006 г. в Лос Анджелис. Тя обаче беше посрещната с доста критики заради нестандартния дизайн и сега се търси ново решение за бъдещата Acura RL. 

Междувременно сегашното поколение премина през фейслифт, като е вероятно елементи от неговата стилистика да продължат развитието си и при следващото поколение. 

Ако верният стил в дизайна на бъдещата Acura RL бъде намерен, новият двигател V8 и задното предаване могат да подсигурят успех на марката, подобен на този на Lexus. Тогава може да се очаква и цената на бъдещия RL да се изравни с тази на Lexus, като според предварителните прогнози, когато се появи през 2010 г. ще струва над 70 000 долара.

0 от 500