IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И General Motors подготвя супер евтин автомобил

General Motors е започнал разработката на нов супер евтин автомобил, който първоначално ще предлага само на индийския пазар.

И General Motors подготвя супер евтин автомобил

Цената на бъдещия автомобил трябва да бъде по-ниска от продавания сега най-евтин модел на GM, Chevrolet Spark. В Индия Spark (на снимката), се продава за 300 хиляди рупии или около 7350 долара. 

В интервю за изданието Automotive News, вицепрезидентът на GM Дейвид Райли (David Reilly), заявява - "Имаме нужда от още по-достъпен автомобил от тези които предлагаме сега ". Според Райли подобен супер евтин автомобил ще бъде по-малък дори от Spark. 

След време новият модел ще се предлага и на други пазари, не само на индийския. Все пак Райли уточни, че бъдещият модел на GM няма да се опитва да конкурира цената на индийския Tata Nano, който се продава за 2500 долара. 

Сега GM има относително малък дял от само 3% на пазара в Индия. Очаква се това да се промени, след като в края на тази година в Индия ще започне да функционира завод на General Motors, който ще произвежда годишно по около 140 000 коли. Предстои американският концерн да построи в Индия и завод за двигатели, но повече подробности за този проект все още липсват.
0 от 500