IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният Hyundai Genesis купе е готов

В интернет се появиха първите снимки на серийната версия на купето Hyundai Genesis.

Серийният Hyundai Genesis купе е готов

С този автомобил южнокорейската фирма представя новите възможности които има в областта на дизайна и технологиите. Сега първите снимки на серийния модел потвърждават високите амбиции. 

Макар да няма официални данни за техническите характеристики на Genesis купе, вече се знае, че базисният двигател ще бъде турбобензин с обем 2.0 литра, чиято цена ще бъде под 20 000 долара в САЩ. Сред двигателите ще видим и варианта V6 с обем 3.8 литра и мощност 300 к.с , а най-силен ще бъде Tau V8 с мощност 380 к.с. Автомобилът ще бъде със спирачна система Brembo. 

Като цяло серийната версия е много близо до концепцията на чиято база е произведена. Промените са относително малки - предният капак за разлика от концепцията, не е от карбон, отворите за въздух в предната част на серийната версия са по-малки от тези при концепцията, но агресивният вид на колата като цяло е запазен. 

Така новото купе на Hyundai Genesis е насочено главно към младите купувачи и със своя вид и приемлива цена ще бъде сериозна конкуренция на спортните модели произвеждани в този клас. Цената на купето ще бъде значително по-ниска от тази на луксозния седан, с когото има общо име.Още снимки от нашата галерия.
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    rix ( преди 14 години )
    Много неподготвено изказване!Купето няма нищо общо с която и да е платформа наLexus,колкото и да ти се иска.Платформата е на седана.Второ,седана Genesis е в по-нсикия клас,на Е-класата,но ти и това не знаеш.А двигателя беше в топ 10,заедно с тези на BMW.По-добре чети преди да пиши,щото рискуваш да ни умориш от смях!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    базисният модел 2.0 със турбо мотор на цена под 20000$ не мерси,да си го карат хамериканците:)
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Венци ( преди 16 години )
    Защото купето стъпва на технологичната платформа на Lexus. А седанът Genesis толкова прилича на Mercedes, че просто не е истина какво копие на S-класата е...
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    защо ли ми прилича на Lexus