IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън спечели квалификацията в Австралия

Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция в утрешното Гран При на Австралия, след като днес спечели квалификацията за място на пистата Албърт Парк.

Хамилтън спечели квалификацията в Австралия

Това бе седмият Пол Позишън в кариерата на пилота на Макларън. Изненадващо на второ място се класира пилотът на БМВ Робърт Кубица. Полякът даде най-бърза обиколка във финалната сесия, но в последният момент Хамилтън го изпревари. Вторият пилот на Макларън Хейки Ковалайнен даде трето време.

Голямото разочарование на деня бе за Световният Шампион Кими Райконен със Ферари. Финландецът остана едва на 16-то място, след като получи проблем с налягането на горивото малко след бързата си обиколка в първата сесия и на прибиране в бокса бе добутан до гаража от механиците. Поради тази причина стюардите го наказаха да не продължи по-нататък.



Неговият съотборник във Ферари Фелипе Маса нямаше технически проблеми, но въпреки това се класира едва на 4-то място отказвайки се от последната си бърза обиколка.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо също не започна добре сезона след завръщането си в Рено. Испанецът не успя да се класира за последната сесия и трябваше да се задоволи с 12 място. Съотборникът му Нелсиньо Пике пък остана чак 21-ти.

Една от звездите на деня бе пилотът на Торо Росо Себастиян Фетел. Младият германец не само че успя да се класира за втората сесия, но там даде 6-то време. Проблеми с помпата за горивото обаче му попречиха да участва в последната сесия и така той остана 10-ти. Неговият съотборник - идващият от Чамп Кар където бе шампион, Себастиен Бурдоа не успя дори да премине първата сесия и остана 18-ти.

Още спортни новини.
0 от 500