IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибриди и във Формула 1?

Стъпка по стъпка, Формула 1 ще навлезе в света на икономията на гориво и енергия. Може би ще видим турбо-компресорите отново.

Хибриди и във Формула 1?

Срещата на International Advanced Mobility Forum, проведена наскоро в Монако, накара редица учени, заедно с Принц Алберт и Макс Мозли да обсъдят бъдещето на хибридните технологии във Формула 1.



Мозли, който е новият президент на форума, обяви че няма да има хибриди в надпреварата, но тя ще популяризира технологията. Годините 2009, 2011 и 2013 ще бъдат от съществено значение за шампионата, защото тогава, стъпка по стъпка Формула 1 ще навлезе в света на по-ефективното използване на горивата. Според Мозли, след 2009 година, автомобилите от надпреварата ще могат да възпроизвеждат енергия, загубена в спирачно усилие. От 2013, рециклирането на изгорели газове ще бъде на фокус.

Тук е момента да се запитаме, дали това не се е случвало вече във Формула 1. Дали не става дума за завръщане на турбо-компресорите? Ако технологиите, познати от '80те години на миналия век, се внедрят отново, това би означавало нова вълна от сериозен интерес към шампионата. Също така, можем да очакваме интересни и мощни хибридни разработки, да попаднат в серийни автомобили в бъдещето.
0 от 500