IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin Vantage RS в серийно производство

В края на миналата година Aston Martin показа концепция на версия купе на Vantage задвижвана от V12.

Aston Martin Vantage RS в серийно производство

Това беше направено в чест на откриването на новия дизайнерски център на фирмата в Гайдън. Тогава повечето специалисти решиха, че е само една показна за възможностите на Aston Martin концепция. Сега доста неочаквано, става ясно, че колата ще бъде произвеждана серийно и това ще е Aston Martin Vantage RS. 

На автомобилния салон в Женева шефът на Aston Martin, Улрих Без (Ulrich Bez) заяви, че серийната версия на Vantage RS ще се появи през следващата година. Пред списание AutoVision той уточни, че бъдещият Vantage RS ще бъде със същия двигател V12 с мощност 512 к.с. и обем 6.0 литра, който преди това ще видим при DBS. 

При Vantage RS обаче в техническата част ще има редица характеристики от състезателния DBR9. Това означава, че мощността вероятно ще е повишена до около 600 к.с. (448kW), а ускорението от място до 100 км/час ще бъде за 4 секунди и максималната скорост ще надхвърли 300 км/час. 

Сегашният модел Aston Martin DBS има начална цена от 175 000 евро. Новият V12 Vantage RS ще струва по-скъпо и това го изпраща в ценови категории надхвърлящи дори Ferrari 599 GTB. За феновете на английската марка обаче, това едва ли е от значение.
0 от 500