IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на роудстера Z4 на BMW ще видим през 2009

Следващото поколение на роудстера BMW Z4 ще се появи през следващата година.

Новото поколение на роудстера Z4 на BMW ще видим през 2009

Според най-новите сведения за бъдещия модел става ясно, че той ще бъде по-голям по размери, по-луксозен и в следствие на това по-скъп от сегашния. 

Варианти на автомобила вече преминават през тестове и бяха забелязани по улиците на Мюнхен тази седмица. Макар и силно маскирани, те показват идентични на сегашния модел силует и форма. Дълго отделение за двигателя, къс превес след задната ос и сгъваем твърд покрив. 

Това подкрепя амбициите на BMW да позиционира новото поколение Z4 в по-луксозния и по-скъп сегмент. Това преместване на Z4 се прави с цел да се освободи място в досегашния му сегмент за новото кабрио на Серия-1 (на снимката). 

Източник от BMW заявява пред AutoInternational,  че предимствата на сгъваемия твърд покрив (по-висока сигурност и надеждност) са надделели над минусите идващи от по-високото тегло, намаленото място в багажника и по-високата цена. Наред с това се мисли за сериозните конкуренти в лицето на Mercedes SLK и дори новата Mazda MX5/Miata, които също са с твърд покрив. 

Според същият източник, новият роудстер ще има вариант и със спортния пакет М, но той няма да бъде с двигател V8 с обем 4.0 литра, който познаваме от М3. Вместо него ще бъде с модернизирана версия на би-турбо агрегата с обем 3.0 литра, който сега се монтира при 335i. Мощността му ще бъде около 350 к.с. Най-вероятно този двигател ще се комбинира и със скоростната кутия с два съединителя на BMW. 

Този компютърен образ на бъдещия Z4 показва, че при неговия дизайн ще има елементи от концепцията CS.
0 от 500