IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще представи напълно променен Клас В през 2011 г.

В Mercedes вече са почти готови с новата платформа наречена MFA (Mercedes Frontwheel Architecture).

Mercedes ще представи напълно променен Клас В през 2011 г.

Тя ще бъде предназначена за новите поколения на моделите с предно предаване, включително за А и В Клас. 

Специално при В-Клас  Mercedes планира да пусне няколко варианта каросерии на тази платформа за да увеличи продажбите. Освен стандартния хечбек с четири врати, Mercedes ще пусне и компактен SUV модел, който да конкурира бъдещия Q3 на Audi, спортно купе с две врати, което да конкурира Серия-1 на BMW и седан с дизайн на купе, за да влезе в една нова и модерна напоследък ниша на пазара. 

Конструкторите на MFA, са изоставили скъпата структура тип „сандвич”, позната от сегашните поколения на А и В Клас. Това ще доведе до приближаване на новите модели до пътя, според някои предварителни информации те ще бъдат дори по-ниски от Серия-1 на BMW и от Audi A3. 

Наред с това се очаква новото поколение на B-Class да донесе успехи и на пазара в САЩ, където ще бъде продавано за първи път през 2012 г. В Европа новото поколение на В Клас ще видим през 2011 г.
0 от 500