IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart ще възражда ForFour ?

Марката Smart се продава в САЩ от тази година.

Smart ще възражда ForFour ?

Първоначалните реакции на купувачите в Америка към Smart ForTwo са доста оптимистични за Mercedes и от фирмата решиха да ускорят разработката и да върнат на пазара и Smart ForFour. Естествено става въпрос за ново поколение на този модел. 

Първия Smart ForFour беше спрян от производство доста бързо след неговата поява, заради много слаби продажби. Сега обаче, цялостната ситуация на автомобилните пазари по света се променя в полза на по-ефективните и защитаващи природната среда автомобили. Това ще накара Mercedes най-вероятно скоро да пусне второто поколение на малката кола за четири пътници. 

Един от босовете в Mercedes-Benz , Райнер Шмюкле (Rainer Schmückle), обяви още през януари в Детройт, че се обмисля връщането на модела, но не даде повече подробности. Стана ясно обаче, че обмислят и това, дали второто поколение да бъде с марката Smart или това да е малък Mercedes-Benz. 

Както показва този най-нов компютърен образ на бъдещия модел, най-вероятно той ще бъде удължена версия на сегашния Smart ForTwo. Колата ще бъде със сегашния набор от двигатели, включително трицилиндрови бензинови и дизелови агрегати. Ще има и хибридна версия. 

Много е вероятно да бъде създаден и изцяло електрически автомобил с каросерията на Smart ForFour. Той ще бъде с електромотор имащ мощност 30kW и с едно зареждане ще изминава около 115 км.  
0 от 500