IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge произведе 25 000 суперавтомобили Viper

Chrysler обяви, че са произведени 25 000 броя от култовия модел на групата Dodge Viper.

Dodge произведе 25 000 суперавтомобили Viper

За да отбележат това, от фирмата планират редица прояви, включително и представянето на изцяло нов Viper SRT-10 за участие в сериите за купата NASCAR Sprint.



Viper, който се произвежда в завода Conner Avenue Assembly Plant, се превърна в един от най-добрите спортни модели на Америка след появата си през 1991 г. Това е съвременният образ на типичната американска „мускулеста” кола от средата на миналия век. 
През последните 17 години бяха произведени редица варианти на този спортен автомобил, като най-новият е Viper SRT-10 ACR. Той е с мощност 600 к.с. и двигател с работен обем 8.4 литра. Постига максимална скорост от 320 км/час. 

Производството на 25 000 автомобила Dodge Viper наистина е впечатляващо постижение, но в Chrysler разбират, че тронът на техния суперавтомобил е застрашен, след като наскоро Chevrolet пусна новата версия на Corvette ZR1 с V8 двигател и мощност 620 к.с.
0 от 500