IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Супер Fiat 500 с мощност 160 к.с.

Все още не е стихнал интересът към „горещата” версия на малкия Fiat Abarth 500 и италианците съобщават, че готвят нова супер спортна версия на 500, с мощност 160 к.с.

Супер Fiat 500 с мощност 160 к.с.

Моделът на Fiat 500 Abarth, който ще направи световната си премиера след седмица в Женева е със „скромните” 135 к.с. 

Новият супер спортен Fiat 500 е наречен Essesse-Essesse и ще бъде показан през ноември. Първите данни за него бяха съобщени по време на медийна презентация на 500 Abarth. Освен по-мощен двигател Essesse-Essesse ще бъде с нови спирачки, променена предна броня, олекотени джанти обути с гуми Pirelli Pzero и по-ниско окачване с 20 мм. 

Всъщност това ще бъде вторият модел Essesse-Essesse. Преди него ще видим един на базата на Abarth Grande Punto, който ще бъде с турбобензиновия двигател T-Jet с обем 1.4 литра и мощност 180 к.с. Стандартният Abarth Grande Punto e с мощност 155 к.с. 

За да повишат мощността при Essesse-Essesse конструкторите са добавили нова турбина Garrett, нов спортен въздушен филтър и нов електронен модул за контрол на двигателя. Много вероятно това ще бъде подходът и за повишаване мощността на стандартния Abarth 500, за да се получат 160-те коня на Fiat 500 Essesse-Essesse.
0 от 500