IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Навигационна система в огледалото за обратно виждане

Какво ще кажете за GPS навигация интегрирана в огледалото за обратно виждане пред водача? MirrorPilot е избрал именно това място за да монтира навигационната си система.

Навигационна система в огледалото за обратно виждане

Според авторите на новата навигационна система, за водача е по-лесно да следи пътя и в същото време показанията на навигационната система монтирана на равнището на очите му. 

Досега бяхме виждали производители да монтират компаси или термометър в огледалото за обратно виждане, както и автоматите за отваряне на гаражни врати. Сега в огледалото може да бъде и навигационната система. 

Навигационната система на MirrorPilot е снабдена с карта на страните от Европейския съюз с 800 000 локации. Екипирана е със слот за SD-карта за да може софтуеъра и данните в картите да бъдат обновявани. Цената е 699 евро с карта за Германия, Австрия и Швейцария и 799 евро с карта на целия Европейски съюз. 

MirrorPilot предизвиква и някои критики. Дистанционното управление или бутоните по огледалото изискват допълнително внимание от страна на водача, липсва гласово управление което да го улесни. Липсата на Bluetooth и съобщаването на посоките с глас също намаляват потенциалните възможности на новата система. 

Вероятно интегрирането на тези допълнения би направило системата още по-скъпа или мястото в огледалото е прекалено малко за това. Все пак има вероятност при второто поколение на навигационната система на MirrorPilot да видим повече улеснения за водача и вероятно си струва да се почака дотогава.
0 от 500