IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забелязано е новото Peugeot 308 CC

Това, което ви прилича на нещо, средно между плик за боклук и спортен сак, всъщност е чисто новичкото 308 CC.

Забелязано е новото Peugeot 308 CC



Но дали то наистина е толкова ново или всъщност си е старото 307 CC с променената външност на 308? Ще разберем със сигурност в Женева. Сега можем да коментираме малко, тъй като на тези шпионски снимки, 308 CC има силна маскировка.

Еволюцията на купе-кабриолета е донесла със себе си красивите диодни стопове от предната генерация. Задницата ще е малко по-плоска, разположена по-високо. В предницата може да различим влияние от концепта RC Z, за който ви информирахме миналата седмица.



Засега се планират два двигателя, които ще задвижват 308 CC – 1,6-литровият, бензинов турбо двигател, плод на съвместната работа на PSA и BMW и 2,0-литров HDi дизел с 136 конски сили. На по-късен етап може да се появи и по-мощна бензинова версия, стига тя да не пречи на продажбите на RC Z.

От Peugeot обявиха, че се трудят здраво над двата концепта. Докато 308 СС е просто логичното продължение на 307 СС, то RC Z трябва да е значително по-спортно ориентирано. Компанията смята да направи тези два модела доста различни един от друг, за разлика от BMW, където 3та серия купе и кабриолет са почти еднакви.

0 от 500