IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Volvo са готови със серийната версия на ХС60

Комби моделите и модерните кросоувъри дават половината от общата продукция на Volvo и от продажбите на фирмата на най-важните за нея пазари.

Във Volvo са готови със серийната версия на ХС60

В този смисъл не беше изненада появата на кросоувъра XC60, който ще има световната си премиера на изложението в Женева през март. 

Снимки на този модел вече могат да се видят в интернет. Както се очакваше, серийната версия не се различава много от концепцията показана в Детройт през миналата година. Дизайнът на новотоVolvo XC60 изоставя преобладаващия ъгловат стил на досегашните комби модели на шведската фирма и вече има много по плавни форми. 

Задните светлини са с LED диоди и имат оригинална s-образна форма. Като цяло силуетът на колата е доста изчистен и издължен, както е при концепцията. 

От Volvo все още не са представили с какви двигатели ще бъде предлаган новия модел ХС60. Според неофициални източници от фирмата, базисен ще бъде бензиновият двигател с обем 1.8 литра, след него ще се предлагат и бензинови агрегати с обем 2.5 и 3.2 литра, като последният ще бъде с шест цилиндъра. Сред дизеловите двигатели ще бъдат турбо агрегатите с обем 1.8 и 2.3 литра. 

Новото Volvo XC60 ще влезе в продажба към края на тази година. От шведската фирма разчитат новият им модел да се конкурира успешно с автомобили като BMW X3, Land Rover Freelander/LR2 и Audi Q5.
0 от 500