IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Брекзит прекратява сътрудничеството между Aston Martin и AMG

Британците започнаха разработка на собствен двигател R6

Брекзит прекратява сътрудничеството между Aston Martin и AMG

Компанията Aston Martin продължава работа върху премиум-кросоувър DBX, като досега се считаше, че новият редови 3,0-литров мотор с 6 цилиндъра на германската фирма AMG е идеалното решение за модела. Оказва се обаче, че това съвсем не е така и DBX може да получи различен двигател.

Брекзит прекратява сътрудничеството между Aston Martin и AMG

По информация на Autocar, в момента Aston Martin разработва напълно нов редови мотор с 6 цилиндъра, който след време ще замени немския агрегат. Причината е предстоящото излизане на Великобритания от ЕС, които съответно ще доведе до проблеми в сътрудничеството с Mercedes-AMG.

Интересното е, че Mercedes-AMG и Aston Martin подписаха договор за доставка на двигатели още през 2013 г., като то трябва да действа до момента, в който англичаните не направят собствен аналогичен агрегат. Заради влизащите в сила нови стандарти за екология той ще трябва да бъде електрифициран.

Според слуховете, в основата на бъдещия R6 ше бъде сегашният 5,2-литров V12 мотор на Aston Martin. Новият агрегат трябва да бъде готов през 2021 г., така че първият DBX, който ще излезе по-рано, във всички случаи ще получи мотор от AMG.

Освен това, инженерите на Aston Martin работят и над хибриден агрегат с бензинов V6 мотор, като той ще се поставя на хиперколата Project 003.

Снимка: Aston Martin

Тагове: amg aston martin dbx
0 от 500