IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Как да паркираме перпендикулярно през зимата

Маневрата трябва да става само на заден ход, съветват експерти

Как да паркираме перпендикулярно през зимата

Шофьорите с богат опит добре знаят, че независимо от времето, е много по-удобно при перпендикулярно паркиране да заходите на заден от гледна точка на маневреността. Ако автомобилът е със завиващи задни колела, това й дава възможост по-добре да "слуша" волана.

Как да паркираме перпендикулярно през зимата

Много по-безопасно е да паркирате автомобила по този начин през зимния сезон, с хлъзгавите пътни настилки и на тъмно, ако, разбира се, имате опит, съветват експертите. Но не това е основната причина да се мушнете между две паркирали коли назад, а не напред.

Повечето шофьори на подсъзнателно ниво при перпендикулярно паркиране захождат с предницата към бордюра или към стена, ако има такива. С този метод на паркиране е по-лесно да се отвори багажника, за да се натовари или разтовари нещо от колата.

През зимата обаче нещата са малко по-различни. При ниски температури колата може да не запали сутринта. И ако сте паркирали с предничата към бордюра или стената, или към някое друго препятствие, достъпът до капака на двигателя ще бъде затруднен. И ако от двете ви страни има други спрели автомобили, няма как някой да ви подаде ток. Разбира се, и от тази ситуация има изход, но той ще ви донесе още повече главоболия.
 

0 от 500
 • #14
  0 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 9 месеца )
  Автомобилът, със завиващи задни колела, най - често се нарича... мотокар :)
 • #13
  0 rate up comment 0 rate down comment
  CE ( преди 9 месеца )
  Статията е малко малоумна, нека да ми кажат как и защо композицията влекач-ремарке се паркира назад? Навярно за да има кой да ми подаде ток на ако не запаля ли или да ме дръпне в снега (празен съм около 14 тона, за пълен не говорим). Чакам отговор от сайта!
 • #12
  0 rate up comment 0 rate down comment
  сичкотокижица ( преди 9 месеца )
  важното е пачката да е с ластик, жената да слуша и уискито да е набор - паркирането ше го нагласим някакси!
 • #11
  5 rate up comment 0 rate down comment
  Анонимен ( преди 9 месеца )
  И кво правим когато акумулатора е в багажника? Да бяхте превели цялата статия поне,не само да препишете двата абзаца колкото да пуснете нещо за пред редактора ви,че сте свършили някаква работа.Забележително е,че изобщо имате работа,след като медията ви е безспорно най-калпавата от всички, превеждате статии,крадете на готово,но крайния ви продукт винаги е безумно скалъпен, колкото да не е без хич.За новата година ви пожелавам да имате поне 5% ваши статии и поне още толкова смислени такива.
 • #10
  2 rate up comment 1 rate down comment
  Анонимен ( преди 9 месеца )
  Паркирането на зад винаги е по-лесно и по-безпопасно. Това се отнася и за тръгването след това. Изключение правят някои случаи, когато ти трябва по-лесен достъп то багажника и т.н.
 • #9
  5 rate up comment 1 rate down comment
  Анонимен ( преди 9 месеца )
  "Паркирането с вкарване първо на предницата е: 1) " 1) ако паркираш нормално, радиусите на завиване нямат значение - това е култура. 2) ако приемем че в огромната част от случаите паркираме на паркинги, а не отстрани на магистрала, това не е вярно... Не се обиждай, но това са глупости. Ако се спазват елементарни правила - дали паркираш напред или назад си е преференция на човека, а не правилно или грешно.
 • #8
  4 rate up comment 0 rate down comment
  Стен ( преди 9 месеца )
  До първия-тази статия осмисли живота ми,не знам как съм могъл да живея досега.Благословен да е денят,в който я прочетох:)
 • #7
  3 rate up comment 1 rate down comment
  :D ( преди 9 месеца )
  най-обичам с "предниЧата към бордюра или стената"
 • #6
  7 rate up comment 2 rate down comment
  Анонимен ( преди 9 месеца )
  Паркирането с вкарване първо на предницата е: 1) неуважение към другите участници в движението - често задницата ти остава в съседното паркомясто поради разликите в радиусите на предните и задните колела и 2) опасно - като излизаш, за да започнеш да виждаш наоколо, трябва да изкараш повече от половината кола. Само мързеливците паркират с предницата първо.
 • #5
  4 rate up comment 0 rate down comment
  de ( преди 9 месеца )
  да паркирам по определен начин (не зависимо какъв) за да ако трябва да ми дават ток да е удобно??! wtf?