IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Огромен автомобил създаде Alton

Въпреки че цената на горивата продължава да расте, въпреки по-строгите норми за опазване на околната среда и решенията за намаляване обема на автомобилите, в Америка продължават да обичат големите автомобили.

Огромен автомобил създаде Alton

Доказателство за това е и модела Alton F650 XUV, показан на автомобилния салон в Чикаго. 

Фирмата Alton Truck Manufacturing показа един истински „крал” на пътя, за който няма съществуващ сегмент в днешното автомобилно производство. Моделът F650 XUV е създаден на базата и на без това огромния пикап Ford F650. 

Като резултат на преработката се е получило нещо между автобус и танк. Огромните размери обаче не са единственото удивително нещо при този автомобил. Огромно е и неговото тегло, което при пълно натоварване може да достигне 11 тона. 

Двигателят е на Caterpillar с работен обем 7.2 литра и огромен максимален въртящ момент. От базисния Ford F650 не е останало нищо, освен платформата. 

Цената също си я бива – започва от 200 000 долара. Срещу тях обаче ще получите не само автомобил който няма подобен по размери, но също така и върхово оборудване. Подът на колата е дървен, в луксозния салон са монтирани 42 тон колони, най-малко два LCD екрани, но и 42 инчов плазмен телевизор. 

0 от 500