IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пиян шофьор заспа, докато пътуваше на автопилот

На моменти неговата Tesla Model S се движела с над 110 км/ч

Пиян шофьор заспа, докато пътуваше на автопилот

Полицията в Калифорния в 3 часа сутринта в неделя е засякла електромобил Tesla S да се движи по шосе 101 със скорост от 112 км/ч. Когато служителите на реда настигнали седана и се опитали да го спрат, видели, че водачът зад волана спи, докато колата се движи при това с висока скорост.

Пиян шофьор заспа, докато пътуваше на автопилот

По информация на местното издание Tjournal, зад волана на електромобила е бил 45-годишният Александър Самек – член на управа на градчето Лос Алтос, който оглавява комитета по градско планиране. Въпреки подадени сигнали, той не реагирал и това накарало полицаите да предприемат мерки за спирането на колата.

Операцията на служителите на реда се оказала успешна, след като техният автомобил задминал движещата се на автопилот Tesla и започнал да намалява скоростта. Това принудило и системата на електромобила да намали и в крайна сметка да спре напълно.

Самек бил проверен за алкохол, след което съответно и арестуван. Пробата е отчела няколко пъти по-високо от допустимо ниво на алкохол в кръвта. Любопитното в случая е, че по време на движението електромобилът не е превишил указана от пътните знаци скорост.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Да ( преди 5 години )
    Нали, точно затова е автопитотът?Ако четеш книга, по-безопасно ли е?Ако легнеш да поспиш по-безопасно ли е?Тогава за какво е автопилотът?