IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво "вижда" автопилотът на Tesla (ВИДЕО)

В системата обаче има доста грешки

Какво

Потребител с ник Pranav Kodali публикува в YouTube доста интересно видео, което показва постъпващите данни от камерите на системата Autopilot на Tesla.

Ето какво

Според източника на този 360-градусов видеоклип, той показва работата на версията 2.5 на автопилота. Трябва да се отбележи, че самият автомобил, записан на видеото, се движи по серпентина.

Това видео също така е интересно и поради факта, че ни позволява да разберем точно как системата определя границите на пътното платно, различните знаци върху него и движещите се обекти. Освен това може да се забележат и някои доста сериозни грешки на системата. Въпреки усилията на инженерите на Tesla, те все още имат доста работа по автопилота, по-специално по отношение на определянето на правилната лента за движение.

 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Даниел ( преди 5 години )
    И какво като нямаш маркировка и като нямаш табели както е в бг и гориш като факла
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан ( преди 5 години )
    И аз се подлъгах да взема кола с тези асистенти, и сега го мразя този компютърен *** от дъното на душата си. Нямам против 100% автономни автомобили на пътя, но не искам да притежавам такъв
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    До Анонимен ( преди 5 години )
    пробвай да караш с тези асистенти на магистрала по време на дъжд, ремонт или с липса на маркировка. Вече показаха, че кръпките по магистралата също объркват софтуера. Лошото е, че има измамно усещане за сигурност (може би след 10 години няма да е така) и се отпускаш, не следиш пътя, но техниката все още не е на това ниво. Затова се казват "асистенти"
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Нищо не вижда, при 50-60 км/ч ще те утепе кво да говорим ако е със 120. Залъгалка за ***. Потресаващото в случая е, не е че друсания африканец продава убиец на пътя, той за пари всичко прави. Потресаващо е, че има толкова зальохани да се кефят на тая дивотия!