IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

Промените в най-продавания SUV са умерени, но точно където трябва

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

Има автомобили, които са си извоювали такива позиции и репутация, че новите им поколения се продават дори само заради името си. Един от тях е Honda CR-V, която се появи за пръв път през 1995 и бързо се наложи като един от най-търсените SUV на планетата.

СEГА СЕ ПОЯВЯВА ПЕТОТО Й ПОКОЛЕНИЕ - и не се учудвайте, че при гарантирания пазар японците не са били прекалено смели с промените.
Все пак такива има - и то точно там, където имаше най-голяма нужда.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

Дизайнът е по-свеж и модерен, и определено придава по-атлетичен вид на автомобила. Една от причините е увеличеното с 3 сантиметра междуосие, което създава усещането, че новият CR-V е по-голям. За това помагат и по-големите джанти, както и двата ауспуха. В по-високите нива на оборудване можете да имате и стъклен покрив, който също освежава много добрия стар всъдеход.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

НАЙ-ЧАКАНАТА ПРОМЯНА обаче ще намерите в средата на панела. Досегашната мултимедия на CR-V бе сякаш от каменната епоха. Новият сензорен дисплей не е чак последен писък, но е по-прегледен и се управлява далеч по-интуитивно.
Пред шофьора има втори екран, който показва не само скоростта, оборотите и другите обичайни неща, но и ес ем еси и и мейли, ако свържете телефона си с автомобила.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

ИНАЧЕ ОТВЪТРЕ CR-V е приятно място, с качествени материали и сравнително изчистен дизайн. Не сме убедени само доколко е на място тази имитация на дърво - но тя поне е по избор. Мястото за пътниците е пораснало леко, пак благодарение на увеличеното междуосие. Седалките са много удобни, а задните се плъзгат напред-назад, което дава доста гъвкавост. Има и версия със седем места, макар че имайте предвид, че третият ред седалки е само за деца.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

Видимостта пред шофьора също е подобрена, като за целта предните стойки са по-тънки с 10 милиметра. Не са загубили здравината си обаче, защото от Honda са използвали високоякостна стомана.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

ВТОРАТА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА е под капака, където се е появил нов двигател. Това е 1.5-литровият VTEC Turbo, който вече познаваме от последния Civic. Тук обаче той е настроен специално за нуждите на по-тежкото CR-V и развива 173 или 193 коня. По-слабият върви с 6-степенна ръчна кутия, по-мощният се предлага с безстепенна CVTтрансмисия. От гамата обаче отпада петстепенният автоматик.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

НE БЪРЗАЙТЕ ДА се вайкате, че и в Honda да се предали пред прокълнатия даунсайзинг. Всъщност новият мотор е с цели 18 коня по-мощен от стария двулитров VTEC, а и харчи по-малко. Все пак не очаквайте чудеса: CR-V никога не е бил особено пестелив модел и петата генерация не прави изключение. В истинския живот се подгответе за около 9 литра на сто в смесен цикъл, което не е зле за толкова солидна кола с 4Х4 задвижване.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

В ПОСЛЕДНОТО ОТНОШЕНИЕ в Honda не са направили никакви компромиси. Версията 4х4 има 201 милиметра пътен просвет, а системата може да прехвърля до 60% от въртящия момент към задната ос, което обещава доста добри офроуд способности.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

Аеродинамиката е по-добра, а също и шумоизолацията. Това се дължи на технология, която е включена във всички нива на оборудване. Тя използва два вътрешни микрофона, за да измери нивата на шум от двигателя, прилагайки срещу него звук с обратна фаза, за го заглуши. Вибрациите също са намалени благодарение на увеличения диаметър на кормилната колона и промяна в серво-системата.

Изгряващо слънце: тестваме новата Honda CR-V (ВИДЕО)

ВСИЧКИ ТЕЗИ ПОДОБРЕНИЯ се отразяват и на цената, разбира се. Както можете да се досетите, не в посока надолу. Версията само с предно предаване, механични скорости и с по-слабия двигател струва 56 000 лева, но не очакваме някой изобщо да си я купи. 4Х4 с добро оборудване вече скача до 84 хилядарки. Общо взето – скъпичко, но пък това са двете неща, с които в Honda никога не са правили компромиси – качество и цена. Пък и на фона на рекордната инфлация на автомобилните цени това вече не звучи чак толкова стряскащо.

Тагове: honda cr-v suv test drive
0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Това се дължи на технология, която е включена във всички нива на оборудване. Тя използва два вътрешни микрофона, за да измери нивата на шум от двигателя, прилагайки срещу него звук с обратна фаза, за го заглуши.Това го имаше в Леджънд от преди 15 години
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Глупави коментари,Погледнете на тигуан двигателя и цената и размерите и тогава коментирайте,Също и цените на старо на ЦРВ.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Who Cares ( преди 5 години )
    Къде е най-продавания???? V USA i Latinska Amerika! Ne znam za Kitai, no tam go kopiraha oshte v 20 vek. A Evropa e marinaleno pazarche za FIAT-cheta i drugi mikromobili. Vsyshtnost obicham FIAT i italisnaki avtomobili, no vkusyt e edno, realnostta - drugo.
  • #12
    5 rate up comment 10 rate down comment
    The best seller :))) ( преди 5 години )
    Къде е най-продавания????
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 5 години )
    Това за ечтенето на смс и и съобщения на централният екран изобщо не е добре според мен. А и колата може да се предлага с още 2 седалки екстра, но реално задният ред не става за повече от двама. Т.е. и 4ма ще се съберат, но за средният ще е адски неудобно. Иначе подлакътника с поставки за чаша го имаше даже и Волга...е без поставките за чаша, вярно.А на дизайна нищо му няма...нито кой знае колко красиво, но определено не грозно.
  • #10
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Ugly,really ugly ( преди 5 години )
    Дизайна сигурно ще се хареса на американците,но те са известни с липсата на вкус.Иначе цената е е висока за това което предлага.
  • #9
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Забравих:...неизползваема инфотейнмънт система...
  • #8
    21 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чета статията и плача....слаба кормилна колона......вибрации......лошо обезшумяване......5-степенен автоматик......лоша видимост зааради дебели А-колони...И това е била кола, продавна допреди няколко месеца...И на всичкото отгоре, скъпо. Е как да предпочета японско?
  • #7
    21 rate up comment 18 rate down comment
    100% ( преди 5 години )
    Това е гадно! Откъдето и да го погледнеш...
  • #6
    24 rate up comment 25 rate down comment
    Санчо Жълтура ( преди 5 години )
    Автомобили с такъв дизайн са позор за този който ги купува и срам за този който ги произвежда. Кой луд ще си купи нещо за което ще му се подиграва дори майка му