IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зимата дойде, Tesla замръзна (ВИДЕО)

Собственици на Model 3 се оплакаха от колата при ниски температури

Зимата дойде, Tesla замръзна (ВИДЕО)

В Канада и САЩ най-студеният сезон едва започва, но много собственици на най-новия модел на Tesla – Model 3, вече се оплакаха от проблеми заради ниските температури. Всъщност, това е първата зима за електромобила, въпреки че доставките му стартираха точно преди година. Тогава обаче повечето бройки от Model 3 се оказаха в Калифорния, където зима на практика няма.

Зимата дойде, Tesla замръзна (ВИДЕО)

В северните части на САЩ, както и в Канада, автомобилът се доставя от края на лятото, а с настъпването на зимата се оказа, че той съвсем не е пригоден за тези условия. В Квебек (Канада), където температурите вече са под нулата, повечето собственици на Model 3 имат проблеми с отварянето на вратите, прозорците, като и на портовете за зареждане.

Вратите на Model 3 се отварят с натискането на ръчката на една страна. След това тя се вдига, като леко се открехва и прозорецът. Тук веднага възниква въпрос – защо е нужно това в студеното време? В случая отговорът е без значение, защото се оказва, че шофьорът няма как да влезе в колата и рискува да измръзне на студа, докато се опитва.

Проблемите на електромобила бяха обяснени във видео, публикувано в интернет-блока electrek, който по принцип е сред най-сериозните поддръжници на Tesla. Не помага дори предварително дистанционно загряване на машината, което продължава 10 минути. При това температурата навън е -7 градуса, а в колата е -1 градус, като не би трябвало да е проблем.

От Tesla твърдят, че при подобни климатични условия всички системи на Model 3 трябва да работят, без дори да се налага стартирането на автоматичното подгряване на батерията, което е необходимо за нейното нормално функциониране.



В крайна сметка, авторът на блога Фреди Ламбърт успява да отвори единствено порта за зареждане, но други собственици на електромобила не успяват да сторят дори това. Съответно голяма част от доставените в района Model 3 вече са в сервизите не Tesla, където се търси решение на проблемите.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #6
    26 rate up comment 7 rate down comment
    ss ( преди 5 години )
    Аз така и не съм разбрал, пробегът който дават с едно зареждане, при каква скорост е, при каква околна температура ? Колко струва подмяната на скапани батерии, колко бързо ги скапва, така нареченото ''бързо зареждане'' ? И такива подробности, свързани с дългогодишната експлоатация
  • #5
    17 rate up comment 11 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 5 години )
    Тесла ще се научи да прави коли когато стане собственост на някой от големите концерни...
  • #4
    26 rate up comment 14 rate down comment
    което ( преди 5 години )
    ..показва недвусмислено че Теслата си е един евтин бюджетен кашон с мания за величие..но ,даа както iphone псевдо телефона си има клиантела така и този таралясник.Пуснат набързо щото фалита чукa на вратата.Сега да му мислят собствениците на псевдо премиума.Мухаха,-7 в Канада е есента,януари да видим как,веселбааа
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    На юната в клипчето или Теслата му е първата кола или до сега не е виждал зима...
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като цяло весеки автомобил който е без рамки на прозорците го има този прблем с отварянето на вратите. От опитам макар и с доста по стара кола. Старата ми е36 купе доста често замръзваше стъклото към уплатнението и се отваряше зимата доста трудно, затова новото ми купе има зимен пакет който подгява ключалката и уплатнието, но тава си е екстра така, че не се знае дали Тесла я няма тази екстра като опция и дали я има кази екстра автомобила от клипа.
  • #1
    23 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Имам нов айсифон за около 1800лв. на един месец,оня ден на Боровецдокато си се разхождам и снимам и батерията за нула време падна. Стария телефон беше още по зле някъв скъп Самсунг. А сега не е много студено. Та те немогат един телефон да направят, тръгнали електрически коли да рекламират. Докато не изчистат технологията още 10-15г трябва да си мазохис да си купиш кола на батерий.