IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампионски Focus WRC за четвърт милион евро

Продава се кола, карана от Маркус Грьонхолм и Мико Хирвонен

Шампионски Focus WRC за четвърт милион евро

Една скромна на пръв поглед обява успя да развълнува колекционерите на рали автомобили в световен мащаб. Past Racing предлага за продажба Ford Focus WRC от 2007 година – един от най-впечатляващите представители на второто поколение WRC автомобили.

Шампионски Focus WRC за четвърт милион евро

Това е колата, с която Маркус Грьонхолм и Мико Хирвонен се бореха срещу хегемонията на Себастиен Льоб и Citroen, но през тази 2007 година успяха да постигнат световната титла при конструкторите, не и при пилотите.

Шампионски Focus WRC за четвърт милион евро

Естествено, става въпрос за заводски автомобил на M-Sport Ford, като шасито е с номер EO56 TZR, колата е в асфалтова спецификация и по думите на продавача е „готова за състезание”, т.е плащаш, сядаш зад волана, палиш и отиваш на старта на отсечката.

Шампионски Focus WRC за четвърт милион евро

Първата част обаче от втората половина на предишното изречение също е впечатляваща – цената е 275 000 евро, като след това разходите не намаляват, все пак говорим за чистокръвен WRC автомобил, при създаването на който пестенето на ресурс и икономиите са останали на заден план.

Но пък продавачът предлага и 8 допълнителни джанти, комплект допълнителни светлини за предната броня и ограничено количество резервни части.

Търсите автомобил, в който да инвестирате и да постигнете сериозна печалба след години? Този Focus WRC е идеална възможност.

Тагове: ford m-sport ford focus wrc
0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Спомням си го този фокус! Цената няма как да е по-ниска от тази. По онова време цената за ВРЦ автомобил беше към 500 000 евро за частните отбори, ако не бъркам. И отделно за техническа подкрепа агрегати и т.н. цените са... Много пара трябва да имаш за да купиш този автомобил и да го използваш по предназначение.