IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дакар в Южна Америка през 2009

Вече официално, същинският Дакар се мести за неопределено време от Африка.

Дакар в Южна Америка през 2009

Организаторите на ралито, Amaury Sport Organization (ASO), потвърдиха официлано, че легендарното приключение се мести в Южна Америка. След като, в началото на януари, терористи заплашиха директно ASO, надпреварата беше отменена. Поради неясното политическо положение в Африка, не е ясно дали ралито ще се завърне там някога.



Новото Рали Дакар ще се проведе в Аржентина и Чили между 3 и 18 януари 2009 година. Маршрутът ще е с дължина от 9000 километра. Надпреварата ще започва и свършва в Буенос Айрес. Точният маршрут все още не е изяснен, но едно е сигурно – приключението ще е на ниво, тъй като континентът предлага наистина интересни възможности. Не е известно, дали името ще се промени.

Тази година, заместител на Дакар е Рали Централна Европа. То ще даде старт на цяла серия от по-малки състезания, запазващи духа на легендарното приключение.
0 от 500