IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скандалният Фенати се опита да избяга от полицията

Мотоциклетният пилот може да загуби и последния си шанс да се състезава

Скандалният Фенати се опита да избяга от полицията

Помните ли скандалния пилот от Moto2 Романо Фенати? Онзи, който през септември по време на състезание се протегна и наби спирачката на съперника си Стефано Манци, докато двамата се надбягваха на пълна газ.

Скандалният Фенати се опита да избяга от полицията

Естествено, Фенати беше уволнен от тима, за който караше и обяви, че се оттегля от спорта. По-късно обаче той получи втори шанс, за да кара най-високо ниво и беше нает отново от Marinelli Snipers, тимът който го уволни преди малко повече от 2 месеца. ФИМ го наказа с отнемане на лиценза до края на годината заради онзи инцидент с Манци, който далеч не беше първата такава простотия на Фенати.

Появата на Фенати в списъка с пилоти за следващия сезон в Moto3 за догодина се оказа изненада, но тя може и да не се реализира с оглед на последните събития. В които 22-годишният пилот продължава да доказва, че има проблем с това да спазва правилата.

Последната случка е от родната му Италия, където полицията го засякла да кара с превишена скорост, карабинерите го подгонили, а той се опитал да им избяга. Когато най-накрая го спрели, той обяснил, че карал бързо защото бързал към болницата в Анкона, където дядо му бил на смъртно легло.

С оглед на репутацията на Фенати едва ли някой е повярвал на това обяснение дори и то да е истина.

А той се оплака в социалните мрежи от отношението на полицаите, които отказали да му напишат фиш за 80 евро и да го пуснат по-бързо да продължи по пътя си.

Все още не е потвърдено, но от тима на Фенати неофициално коментираха, че търпението им си има граници и той може да загуби и последния си шанс да кара за тях.

Тагове: moto2 moto3
0 от 500