IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi няма да прeвръща Lancer и Mirage в кросоувъри

Двата модела остават в гамата на японския производител

Mitsubishi няма да прeвръща Lancer и Mirage в кросоувъри

След присъединяването на Mitsubishi към алианса Renault-Nissan през 2016 г. обновяването на моделната гама на японски производител се забави сериозно, а бъдещето на основни модели на маркана все още е неясно. За два от тях - Lancer и Mirage, се очакваше да са превърнат в кросоувъри, за да може да се отговори на повишеното търсене на пазара на такъв тип автомобили, но това няма да стане.

Mitsubishi няма да прeвръща Lancer и Mirage в кросоувъри

Пред жуналисти вицепрезидентът на Mitsubishi Motors Corporation – Винсънт Коби, който отговаря за продуктовата стратегия, обясни, че двата модела ще получат наследници и ще преминат на платформите CMF-С и CMF-В на алианса Renault-Nissan. Според топ-мениджъра, въпреки увеличаващият се интерес към кросоувъри и SUV-моделите те няма да заменят останалите автомобили.

„През следващото десетилетие се очаква глобалният пазар на нови коли да достигне 110-115 млн. единици годишно, като 40-50 млн. ще си бъдат, както и досега, стандартни леки автомобили, а не кросоувъри. Това означава, че дори в този консервативен сегмент ще има много работа за производителите”, обясни Коби.

Mitsubishi няма да прeвръща Lancer и Mirage в кросоувъри

Кога ще се появят на пазара новите Lancer и Mirage, засега не е ясно. Десетото поколение на Lancer (на първата снимка) се предлага още от 2007 г., като все още е достъпно на някои пазари. На свой ред, шестата генерация на Mirage (на втората снимка) се произвежда от 2012 г., като  е достъпна дажe и в Щатите, където през тази година интересът към нея дори скочи с 4,4%.

Снимки: Mitsubishi
 

Тагове: mitsubishi mirage lancer
0 от 500