IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият пикап на Jeep вече не е тайна

Моделът ще се казва Gladiator и ще поучи уникална за своя клас система

Новият пикап на Jeep вече не е тайна

Официални снимки на новия пикап на Jeep, за който марката ще възроди името Gladiator, се появиха в интернет-пространството. Машината е изградена на базата на всъдехода Wrangler, като ще предлага най-добрата в класа товароподемност и възможност за теглене на буксир, както и уникална за сегмента на пикапите със средни размери системи – стабилизатор за напречна устойчивост, който ще се изключва по електронен път.

Новият пикап на Jeep вече не е тайна

По информация на участници в JeepGladiatorForum, пикапът ще се предлага с два варианта на система за задвижване на четирите колела. Първият е  Rock-Trac с раздатъчна кутия и диференциали Tru-Lok с електронно блокиране и на двата моста, а вторият - Command-Trac, при който се заключва предната ос и има различни предавателни числа на понижаващите предавки.

Новият пикап на Jeep вече не е тайна

Пикапът Gladiator ще бъде оборудван с усилени мостове Dana 44 от ново поколение и 33-цолови всъдеходни гуми. Машината ще може да тегли на буксир прицер с маса до 3470 кг, а товароподемността му ще бъде 725 кг. Моделът ще се предлага в няколко варианта с мек или твърд покрив, а окачването ще бъде настроено за по-голям кофрот при движение по стандартни пътища.

Новият пикап на Jeep вече не е тайна

Гамата двигатели на модела ще включва 3,6-литров V6 Penastar със система „старт-стоп” и 3,0-литров дизел също с 6 цилиндъра. И двата агрегата се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а за бензиновия мотор е предвидена и 6-степена механична. В оборудването на пикапа ще влезе и мултимедийна система Uconnect и предна камера за движение по тежък терена (само за версията Rubicon).

Новият пикап на Jeep вече не е тайна

Под името Gladiator компанията Jeep предлагаше пикапи големи размери през периода 1962-1988 г., които бяха изградени на платформата Wagoneer. Моделът е в основана на първия камион за армията на САЩ, създаден след Втората световна война.

Снимки: JeepGladiatorForum

Тагове: jeep gladiator
0 от 500