IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще помогне за новото Pajero

Всъдеходът на Mitsubishi ще повтаря бъдещия Pathfinder

Nissan ще помогне за новото Pajero

Компанията Mitsubishi засега е оставила на „пауза” развитието на един от най-популярните модели в своята история – всъдехода Pajero. Четвъртата генерация на автомобила все още се продава, но резултатите спадат непрекъснато, а японският производител официално не коментира бъдещето на модела.

Nissan ще помогне за новото Pajero

Това обаче се промени и ново Pajero явно ще има, при това в близко бъдеще. Пред австралийското издание Caradvice изпълнителният директор на Mitsubishi Motors Corporation – Тревор Ман, потвърди, че компанията има интерес от предлагането на модела. Преди това обаче, производителят трябва да реши някои по-спешни въпроси.

Според информациите, новото Pajero ще бъде разработено от Nissan, който през 2016 г. купи контролния пакет акции на Mitsubishi. Съществува възможност, новият всъдеход да замени сегашното поколение на модела, както и вече спрения от производство Nissan Patrol Y61. Впрочем, последният на някои пазари все още се продава под индекса Y62.

По-вероятно обаче е новото Pajero да се превърне в пълноразмеен градски кросоувър, който да повтаря следващото поколение на Nissan Pathfinder. По този начин алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi ще спести сериозна сума от разработката на нов модел.

През 2017 г. японците са продали 34 500 бройки от Pajero, което с 46% по-малко от 2016 г. Постепенно всъдеходът напуска повечето пазари, но остава в Китай, като дори през лятото на 2018 г. претърпя фейслифт.

Снимка: Mitsubishi

0 от 500