IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви премиерата на новия седан Corolla (ВИДЕО)

Моделът е изграден на платформата, използвана за Prius и C-HR

Toyota готви премиерата на новия седан Corolla (ВИДЕО)

Компанията Toyota обяви, че ще представи новото поколение на седана си Corolla на 16 ноември по време на автосалона в Гаунчжоу (Китай). Японският бранд публикува и видео, в което се вижда силуетът на автомобила.

Toyota готви премиерата на новия седан Corolla (ВИДЕО)

Очаква се седанът да повтаря като дизайн хечбека, който беше представен на изложението в Ню Йорк през пролетта. Моделът ще бъде изграден на платформата TNGA, използвана за Prius и C-HR. Това означава, че автомобилът ще порасне на размери в сравнение с предшественика си. Той ще получи нова оптика, различни брони и променена решетка на радиатора, а в салона ще бъде поставен нов приборен панел.

Засега техническите характеристики на седана остават в тайна. По информация на Motor1, машината ще получи 2,0-литров бензинов двигател със 170 к.с. Ше има и хибридна модификация, в която ще влезе 1,8 литров бензинов агрегат, работещ в комбинация с електромотор.



В Европа хечбекът Corolla се предлага като Auris. Неговото ново поколение ще се предлага с два хибридни агрегата. Първият ще разчита на 1,8-литров атмосферен двигател и електромотор със сумарна мощност 122 к.с. При втория, бензиновият мотор е 2,0-литров, като заедно с електродвигателя развиват 177 к.с.

Снимка и видео: Toyota
 

Тагове: toyota corolla
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вече има не малко ревюта на хеч-а в Америка и Австралия и всички са доста очаровани от пътното поведение. Динамиката на 2.0-та е малко нито хот хеч нито обикновен но е приятен двигател дори с CVT-то. Багажника е смешен.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Obrut ( преди 5 години )
    Ето ви информация само за европейския пазар - новата Corolla ще излезе като седан, хечбек и комби. Що се отнася до моторизацията - хечбека и комбито ще разполагат с 1.2 турбо бензинов двигател (116 к.с.), 1.8 хибрид (122 к.с.) и 2.0 хибрид (180 к.с.) Седанът ще разполага само с първите два. Изцяло нов автомобил, всичко е разработено от Toyota, няма Renault или друго участие.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Който разбира на Корола се спира!Който от коли не отбира, Гоуф ноф фнос от Горублянеси избира!Факт!
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Досега са известни комбито и хечбека, това е седана. 2-ка мотор звучи обещаващо. В този клас много рядко се пускат големи мотори напоследък, особено и ако са атмосферни. Новите короли идват с много подобрения, платформа, окачване, управляемост, един брой асистенти, моторите. Ще е удоволствие за тези които си я вземат.
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кого заблуждават!? С платформи ит Рено. Съвсем изпаднаха. Този 1,8, на хибрида, не е пипнат от първото поколение на Приус. Всичкибсе кудошат с тези нещастници.
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Закриват, пускат, пак закриват - жалка фирмичка!
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Нов в "новата" Корола може би ще е само дизайна евентуално.