IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена замени Мъск начело на Tesla

Робин Денхолм е новият председател на Съвета на директорите

Жена замени Мъск начело на Tesla

Новият председател на Съвета на директорите на Tesla е Робин Денхолм, съобщиха от прес-службата на компанията. Дамата заменя на поста Илон Мъск, който бе свален от длъжността заради обвиненията за манипулиране на акциите на борсата.

Жена замени Мъск начело на Tesla

Досега Денхолм беше независим член на управата на Tesla, като едновременно с това е и финансов директор на най-голямата австралийска телекомуникационна компания Telstra. Сега ще се наложи тя да изостави този пост, за да се концентрира върху новите си задължения.

Илон Мъск беше принуден да напусне поста, след като беше обвинен, че с изявленията си в Twitter е манипулирал цената на акциите на Tesla. Милиардерът написа, че ще изкупи всички акции на компанията на цена от 420 долара за всяка и ще я превърне от публична в закрита. Комисията по фондови борси и ценни книжа на САЩ обаче разкри, че той няма финансов ресурс за операцията и го наказа.

Така Мъск няма да има право да заема поста през следващите 3 години. Той вече плати глоба от 20 млн. долара, а същото стори и самата компания. Освен това ще бъде назначен съвет, който ще следи за изявленията на основателя на Tesla, за да не може те отново да повлияят върху пазарната цена на производителя на електромобили.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    жена начело на автомобилна компания е възможно най-лошото нещо.не, че на каквото и да е друго е много добре, но все пак няма по-зле от това. жените не са добри ръководители. все пак предполагам тя ще е само фигурант и ще изпълнява каквото и каже мъск. трябва обаче да внимава, защото жените са долни, коварни и са интригантки и да не му извърти някой гаден к.рвенски номер
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Мъск си остава изпълнителен директор. Махат го само от поста председател на борда на акционерите.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Telstra в Австралия е нещо като БТК. Тромави, остарели практики, проблемна мрежа. Надали има по-неподходящ човек да оглави модерна компания компания, която се опитва да иновира във всички сфери.