IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седанът BMW 1-Series пристигна в Европа

Версията за Стария континент ще се отличава от тази за Китай само по двигателя

Седанът BMW 1-Series пристигна в Европа

Компанията BMW все пак ще предложи седана 1-Series на европейските пазари. Досега моделът се продаваше само в Китай и Мексико. Изданието Motor1 обаче публикува снимки на прототип, направени в близост до Мюнхен, като твърди, че това е именно европейската модификация на най-малкия седан на баварците.

Седанът BMW 1-Series пристигна в Европа

Визуално автомобилът практически не се отличава от своя аналог за Китай. Седанът е изграден на модулната платформа UKL (Unter Klasse), която през 2014 г. дебютира при хечбека Mini, а след това стана основа на компактния ван BMW 2-Series Active Tourer. Той стана първия модел в историята на баварската марка с предно предаване. Шасито се използва също за второто поколение на кросоувъра X1 и за първото на крос-купето X2.

На европейския пазар новият модел ще се конкурира Mercedes-Benz A-Class и Audi A3. Очаква се неговата премиера да се състои в края на тази година или в началото на следващата. След седана ще излезе и новият хечбек 1-Series за Европа, който ще получи модернизиран 1,5-литров дизелов мотор с 3 цилиндъра.

Седанът BMW 1-Series пристигна в Европа

Гамата на модела ще включва и 3-цилиндрови бензинови мотори, както и 4-цилиндрови агрегати на бензин и дизел с обем 2,0 литра. В BMW готвят и „зелена” модификация с хибриден силов агрегат.

Снимки: Motor1

Тагове: bmw 1-series
0 от 500