IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Suzuki Vitara бе представено в София

Вносителят на японската марка отбеляза 25-годишнината си у нас

Новото Suzuki Vitara бе представено в София

Месец след световната премиера на обновената Suzuki Vitara на автосалона в Париж, популярният SUV-модел на японската компания беше представен и в София. Официалната премиера бе съчетана и с отбелязването на 25-тата годишнина от основаването на МИРКАТ ООД, който е официален вносител на Suzuki в България.

Новото Suzuki Vitara бе представено в София

Обновеният модел се различава от предишната версия предимно в предната част, където са поставени нова маска и предна броня. Задните светлини са издадени навън и в комбинация с LED-технологията придават нов вид на задната част на автомобила. С нов дизайн са и алуминиевите джанти.

В интериорно отношение Vitara е освежена с добавянето на мека пластмаса върху горната част на таблото за управление, което придава още по-голямо усещане за качество. Добавен е и преден централен подлакътник като стандартно оборудване във версиите GL+/GLX.

Новото Suzuki Vitara бе представено в София

На пазара Suzki Vitara се предлага с два бензинови турбо двигателя с директно впръскване. По-малкият е еднолитров двигател 1.0 BOOSTERJET е с три цилиндъра и мощност 112 к.с., а по-големият 1.4 BOOSTERJET е с мощност от 140 к.с. Двигателите се съчетават с 5 и 6-степенни механични скоростни кутии, както и с 6-степенен автоматик. А задвижването може да бъде 2WD или 4WD (познатата ALLGRIP система с четири режима на шофиране).

Клиентите могат да избират между 15 модификации, като базовият вариант включва автоматична Stop Start система, централно заключване с дистанционно управление, електрически огледала, асистент при потегляне при наклон, Bluetooth, климатик, 3.5-инчов цветен LCD информационен дисплей, дневни светлини и LED задни светлини.

Новото Suzuki Vitara бе представено в София

При по-високите нива на оборудване се добавят и системи за максимално улеснение на водача – адаптивен Cruise Control, асистент при спускане при наклон, навигация, камера за задно виждане, безключов достъп и стартиране на автомобила, сензори за паркиране отпред и отзад.

Новост не само при VITARA, но и като цяло за автомобилите на марката, е функцията Stop & Gо, която е налична при версиите със 6-степенна автоматична скоростна кутия и адаптивна Cruise Control система, чрез която посредством радар се поддържа разстояние от превозното средство отпред чрез ускоряване или пълно спиране, за да се избегне сблъсък, особено по време на шофиране в града.

Новото Suzuki Vitara бе представено в София

Пакетът, наречен, SUZUKI SAFETY SUPPORT, включва спирачен асистент с двоен датчик (Dual Sensor Brake Support), асистент за разпознаване на обект в „мъртвата точка” (Blind Spot Monitor), предупреждение за странично приближаващ автомобил при движение на заден ход (Rear Cross Traffic Control), асистент за разпознаване на пътни знаци (Traffic Sign Recognition), система за предупреждение при смяна на лентата на пътното платно (Lane Departure Warning), система за превенция от напускане на лентата на движение (Lane Departure Prevention), предупреждение при криволичене (Waving Alert).

Снимки: Suzuki



 

Тагове: suzuki vitara
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    eee ( преди 5 години )
    50% на коли над 10 год...айде докарай ми един нов Тигуан на 50% от цената и го купувам веднага...само дървени философи тука
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Фф ( преди 5 години )
    Ами купи си дизел...сега е момента...в германия цените им паднаха с 50% ....само дето не да го караш....ако излезеш от бг няма да можеш и да го буташ в градовете
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    BG citizen ( преди 5 години )
    Да бщха увеличили още и обема на багажника! Иначе става колата, преди имаше опция 1.6 дизел автоматик 4х4, обаче Меркелица за..*** положението.
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Jojo ( преди 5 години )
    Брат света не ме е*е,100г света е на дизел и надали някой би го спрял.По вестниците каквото искат да си плямпат,аз искам ефективност
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    propov ( преди 5 години )
    Ти от кое село си бря, Jojo?! Там интернето немате ли? Да поседнеш и да прочетеш , че дизелот вече целиот свят го не сака. Забраняват го в градовете, ама верно, ти и ваше село моеш да си джъткаш. Е да ама Сузуки ги боли оная работа за стиснатите *** като теб. Абе верно, поне някой всетник не си ли хващал да зачетеш напоследък?
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Jojo ( преди 5 години )
    Пффф,без дизел не ми го хвали,сув с малолитражка само за градско,ни за магистрала ,ни за извън пътя
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    1.4 BoosterJet с предно започва от 40 000.4WD 45 до към 50 000 лева. Скъпичко идва.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Симпатично малко СУВ-че. Твърде дребно, но според случая това не би трябвало да е проблем. Уникално е с 4WD технология към 1 л. двигател?? Нямам представа как се усеща при каране тази комбинация. Като за японска кола цената е точно на границата на болката. Голям плюс е, че можеш с удоволствие да отрежеш едни 4К от цената за никому ненужен панорамен покрив. Сузуки май къса с дизела, дори Джимни май няма да се предлага с дизел.