IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Виетнам приема старт от Формула 1

Състезанието по улиците на Ханой ще е през април 2020 година

И Виетнам приема старт от Формула 1

Слуховете, че Формула 1 ще стъпи във Виетнам в близко бъдеще, днес най-после бяха потвърдени като собственикът на спорта Liberty Media и ФИА потвърдиха, че през 2020 година ще станем свидетели на Гран при на Виетнам.

И Виетнам приема старт от Формула 1

Състезанието ще е по улиците на столицата Ханой и ще отбележи дебюта на Формула 1 в Югоизточна Азия. Според местните медии интересът сред виетнамците към Формула 1 е изключително сериозен, въпреки че в страната на практика липсват моторни спортове на по-високо ниво.

Трасето в Ханой ще е с дължина малко над 5,5 километра, като първоначално се смяташе, че то ще е малко над 4,8 километра, а според информация от ФИА директорът на състезанията във Формула 1 Чарли Уайтинг вече е бил на инспекция в Ханой и проектът е получил одобрението му.

Гран при на Виетнам е първото състезание, добавено към календара на Формула 1 при новите собственици на спорта, като се очаква също пред 2020 в спорта да дебютира и Маями. Там също надпреварата ще е на улично трасе.

Този сезон календарът във Формула 1 включва 21 състезания и тимовете все повече се оплакват, че екипите им са сериозно натоварени. Но плановете на Liberty Media са за 23 старта в близко бъдеще и дори те да станат 25 до няколко години. Все още обаче няма информация дали има вероятност да отпадне някое от сегашните състезания, за да влезе Виетнам.

Промоутър на Гран при на Виетнам ще е местната компания Vingroup, която наскоро придоби световна слава с лансирането на автомобилната си марка VinFast. Компанията е основана през 1993 година в Украйна и има сериозен бизнес във Виетнам – от верига супермаркети до производство на автомобили.

Снимка: ФИА

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Москва ( преди 5 години )
    Добре,че виетнамците с помощта на СССР се отърваха от американското робство и си запазиха комунизма,че да станат като комунистите в Китай светлинни години напред от наркоманите.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От опит мога да кажа че докато все чакаме да ни помогне някой ще е такаРусия знаем че не е опция
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Ние сме си робски душици и все търсим някой да ни пороби и да му целуваме зад**ка. Ако не е турско робство ще е руско, сега пък се кланяме на чичо Сам. Така накрая сме с никой и не ни взима на сериозно а само ни използват. Донякъде сърбите са за уважение че са последователни и се държат за Русия въпреки мераците за ЕС. Затова и могат да разчитат на руснаците при нужда както се е случвало. Ние не можем да разчитаме на никого. Най-малкото на себе си :/
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Под руско робство, виетнамците мряха от глад.Отърваха се и къде са сега...А ние не щем.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мдаа съгласен съм с тебНо пък ние тук можем да плюем по другите и да им завиждам , да казваме колко са *** и така нататък .По зле ще става у нас
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Лелеееее... оказва се, че и виетнамците са свтлинни години пред нас. Смятайте колко сме зле.У нас, дори и на прехвалените нови магистрали един болид не може да мине, ще му окапят спойлерите още на първите 100 метра от денивелациите по пътя.