IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru подготвя много мощно WRX STI

В разработката на автомобила участва и рали-шампионът Тошихиро Араи

Subaru подготвя много мощно WRX STI

Компанията Subaru започна да приема поръчки за много мощна версия на модела си WRX STI. Машината с индекс 380 ще бъде пусната в тира от 50 бройки, като всички те ще бъдат предназначени за японския пазар.

Subaru подготвя много мощно WRX STI

Засега липсват подробности за автомобила, като е публикувано единствено неговото лого. Снимки на колата липсват, но е известно, че тя се разработва под ръководството на Тошихиро Араи – един от най-известните японски рали-пилоти, който е двукратен световен шампион в група N на WRC.

Според информациите до момента, числото 380 в името на модела посочва неговата мощност. Сега на японския пазар моделът се предлага с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 308 к.с. Вариантът за Европа е с 2,5-литров агрегат с мощност 310 к.с.

Subaru подготвя много мощно WRX STI

Ясно е, че Subaru WRX STI TC380 представлява фирмен тунинг-проект, като двигателят на колата е оборудван с нов тубокомпресор HKS GT III RS Sport, метален катализатор HKS и въздушен филтър Arai Motorsport. Единствената външна разлика ще бъде предният спойлер от въглеродни ниши, закрепен под бронята.

Цената на автомобила за Япония е  4 965 840 йени (около 44 00 щатски долара), което е с 28% повече от обичайното Subaru WRX STI на местния пазар.

Снимки: Subaru
 

Тагове: subaru wrx sti 380
0 от 500