IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT загатна следващия Leon

Новият дизайн на испанската марка ще бяга от моделите на VW Group

SEAT загатна следващия Leon

На автосалона в Женева през пролетта на 2019 г. испанският производител SEAT ще представи следващото поколение на хечека Leon. Концептуалният модел, чиято първа скича беше представена от копанията, ще демонстрира новия дизайнерски език на марката, благодарение на който тя ще може да се дистанцира от подобните модели на Volkswagen Group.

SEAT загатна следващия Leon

В интервю за Autocar главният-дизайнер на компания – Алехандро Месонеро-Романос, рзакри, че в SEAT се готвят да избягат от острите ръбове и линии. От думите му става ясно, че новият стил ще бъде по-стегнат, но в същото време и по-чувствен.

Шеф-дизайнерът на испанската марка допълни, че електрическите модели на SEAT няма да се различават от останалите в гамата. Новата платформа MEB на концерна Volkswagen обаче ще се отрази сериозно на външния вид на електромобилите, които ще имат по-голямо междуосие и съответно по-големи гуми.

Що се касае до новия Leon, той ще поучи модулната платформа MQB, нова мултимедийна система, собствена разработка на SEAT, както и хибриден силов агрегат, в чиято снова е 1,5-литров бензинов турбомотор. Интересното е, че именно тя ще стане алтернатива на дизела, тъй като испанците са поредният производител, който ще се откаже от този тип гориво.

В Женева компанията може да покаже и втори модел от спортната си марка Cupra, като това ще бъде спортно крос-купе. Хибридният кросоувър ще има размерите на Leon и ще се казва Terramar в чест на писта край Барселона, построена през 20-те години на миналия век. Крос-купето ще побучи турбомотор с над 300 к.с., роботизирана скоростна кутия с два съединителя и система за задвижване на четирите колела.

Снимка: SEAT

Тагове: seat leon cupra terramar
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до Д ( преди 5 години )
    Тва за фаровете е много правилно особено когато говорим за Ауди.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мароканец ( преди 5 години )
    Мяза на алфа
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Брат, просто ТОйотите изглеждат така, все едно някой се е опитвал упорито да направи нещо интересно, но не е успял. Разбира се това е моето субективно мнение...Това че нещо има лампички, футуристичен дизайн или некви интересни фарове, не означава, че цялостно изглежда интересно или обратното.
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И кое по-точно е пенсионерското на Тойотите?Ако говориш зи нов внос коли от преди 10 г съм съгласен. Сегашните им модели обаче са всичко друго,но не и пенсионерски.C-RV, RAV-4 (модел 2019 особено), Камри, Корола... Кой ти се вижда пенсионерски?Виж от VAG конфекцията наистина е скучна и пенсионерска. За там спор няма.А Сеат, ако могат не само дизайна на селската марка да разкарат, а и изобщо да си бият шута от тази перачница!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    с нетърпение чакам новият дизайн. Не че старият е зле. Сеат са доста добре откъм съотношение цена/качества.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Тойотите също са с пенсионерски дизайн и обикновено хората, които ги карат, не са особено интересни.
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щот Тойотите не са с дизайн на консервени кутийки или просто геометрични фигурки с колела.
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Браво на Сеат. Сетиха се че ФВ дизайна е само за пенсионери. За съжаление, отказвайки се от дизела, ще използват само маслоядните двигатели на ФВ, докато от там не изкарат някой приличен хибрид или електричка (меките им хибриди май са само за заблуда на ЕК и феновете).