IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, ако сложиш на BMW двигател от изтребител (ВИДЕО)

Творението на руски изобретател успя да развие скорост от 87 км/ч, преди да се запали

Какво се случва, ако сложиш на BMW двигател от изтребител (ВИДЕО)

Руският блогър-изобретател Игор Негода от Ростов на Дон се прочу преди време, след като създаде велосипед с реактивен двигател. Сега младежът отива още по-далеч, като постави на старо BMW 3-Series газово-турбинен двигател от съветския самолет-изтребител МиГ-23.

Какво се случва, ако сложиш на BMW двигател от изтребител (ВИДЕО)

Моторът бил подарен на руснака, който го ремонтирал и го свързал със скоростната кутия на автомобила. Как е станало това, Негода обяснява в публикуваното видео. В него се вижда, че при тестовото пускане на машината, под капака излизат огромни пламъци, а звукът е като на излитащ самолет.

Двигателят е стартиран в гаража на изобретателя, който след това прави и пробно шофиране на колата. Тя е напълнена с 50- литра керосин, като тръгва без проблеми. Пътуването продължава десетина минути, през които BMW-то развива 50 км/ч. След което Негода и приятелите му решават да проверят какво е максималната скорост на колата.



В крайна сметка автомобилът развива 87 км/ч, като достига до 4-а предавка, а 5-а отказва да се включи. Тогава блогърът решава да дрифтира, което за малко не му струва живота. Салонът на колата се напълва с дим, а това принуждава Негода да избяга, преди да се е задушил.

Руснакът и приятелите му обаче смятат, че са изпълнили целта си и се готвят да продадат колата на някое от големите изложения за подобни автомобили. Интерес към проекта вече проявиха няколко американски издания.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: bmw 3-series
0 от 500