IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи кабриото 8-Series

Баварският модел излиза на пазара с избор от два двигателя

BMW представи кабриото 8-Series

Германският производител BMW продължава своята моделна офанзива в луксозния сегмент и представи новото 8-Series във версия „кабриолет”. Автомобилът излиза на пазара с избор от двигателя, като ще се предлага с най-модерните системи за подпомагане на водача и за свързаност, в това число и технологията BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW представи 8-Series Cabriolet

Размерите на атомобила са дължина от 4383 м, широчина – 1902 мм, височина – 1339 мм и разстояние междудвете оси – 2822 мм. Те са идентични с тези на показана по-рано тази година версия купе на модела, от която кабриото е взаимствало и гояма част от дизайна си.

Каросерията изглежда динамично издължена, особено при отворен покрив. Атлетичното присъствие се осигурява от триизмерно оформената предна броня с големи въздухозаборници, които при версията BMW M850i xDrive са серийни, а при BMW 840d xDrive влизат в предлагания като опция M-спортен пакет.

Адаптивните LED-фарове са част от серийното оборудване, а срещу допълнително заплащане се предлагат лазерни светлини с променливо осветяване на пътното платно. Системата се нарича Selective Beam, като има обсег на дългите светлини от около 600 метра.

BMW представи 8-Series Cabriolet

Покривът на кабриото BMW 8-Series е от мек текстил, като се отличава с оптимизирана по отношение на теглото конструкция и добра шумоизолация. В затворено състояние той се изпъва над интериора и придава на автомобила характерния стъпаловиден силует на купе. Текстилният покрив в серийния вариант е черен, но като опция може да бъде сив. Той се отваря и затваря за 15 секунди след натискане на бутон, като това става при скорост до 50 км/ч.

Интериорът на новия модел на баварците залага на динамика, елегантност и индивидуален лукс. Серийно автомобилът се оборудва с арматурно табло и тапицерия на вратите, покрити с кожа Walknappa, както и със спортни седалки с електрически регулировки и кожена тапицерия Vernasca.

При версията BMW M850i xDrive серийните мултифункционални седалки са комбинирани с кожена тапицерия Merino с разширен обхват. Както спортният кожен волан на BMW 840d xDrive, така и М-коженият волан на BMW M850i xDrive са оборудвани с мултифункционални бутони и лостчета за превключване.

Серийното оборудване на новото BMW 8-Series кабрио включва ветробран, който се монтира в задната част, за да предотврати нежеланите завихряния на въздуха при шофиране под открито небе. Като опция се предлага система за отопление на тила, чиито въздуховоди са интегрирани в подглавниците на предните седалки. Освен това се предлага и климатизация на седалките, пакет за топлинен комфорт включително подгряване на волана, както и BMW Display ключ.

Серийната озвучителна система Harman Kardon Surround Sound може да бъде заменена от Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound. Облегалката на задната седалка на новото серийно е разделена в съотношение 50:50, като двата елемента могат да бъдат сгъвани поотделно и по този начин се образува отвор за дълги предмети. При затворен покрив вместимостта на багажника е 350 литра.

BMW представи 8-Series Cabriolet

Автомобилът излиза на пазара с избор от два двигателя – бензинов V8 и редови дизел с 6 цилиндъра. Първият от от тях – 4,4-литровият V8, е подсилен с M-изпускателна система с управляеми клапи. Неговата технология M Performance TwinPower Turbo включва два Twin-Scroll с охлаждане на нагнетявания въздух, разположени в пространството между двата реда цилиндри, директно впръскване на бензина High Precision Injection, напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC и променливо управление на разпределителните валове VANOS.

Мощността на двигателя е 530 к.с., а максимален въртящ момент - 750 Нм. Това позволява на версията BMW M850i xDrive да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,9 секунди..

Версията BMW 840d xDrive на свой ред разчита на 6-цилинндров мотор TwinPower Turbo с технология включва каскадно свръхпълнене и система за директно впръскване Common-Rail с пиезо-инжектори. Мощността на агрегата е 320 к.с., а максималният въртящ момент - 680 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,2 секунди.

BMW представи кабриото 8-Series

И двата двигателя отговарят на стандарта за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Агрегатите са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и система задвижване на четирите колела BMW xDrive. При бензиновата версия серийно се предлагат М-спортен диференциал с електронно управление.

Новото BMW 8-Series кабрио серийно се оборудва с гуми с различен размер на предната и задната ос, както и с адаптивно М-окачване с амортисьори с електронно управление. Като опция се предлага система за предотвратяване на на накланянето, като тя е достъпна за версията BMW M850i xDrive .

Серийното оборудване на кабриото включва Head-Up дисплей, асистент за шофиране с предупреждение за опасност от сблъсък и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, функция за предупреждение при смяна и при напускане на лентата, система Speed Limit Info, предупреждение за напречен трафик отзад и предупреждение за удар отзад.

Като опция се предлагат активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, асистент за шофиране Professional с асистент за завиване и водене в лентата, както и BMW Night Vision. Функционалността на серийния асистент за паркиране включва и асистент за паркиране, включително асистент за движение на заден ход.

BMW представи 8-Series Cabriolet

В BMW са се погрижили и кабриото да бъде с отлична свързаност, като серийно моделът разполага със системата BMW Live Cockpit Professional. Тя включва навигационна и мултимедийна система, както и напълно дигитално арматурно табло с висока разделителна способност и диагонал от 12,3 инча зад волана, както и 10,25-инчов контролен дисплей.

Водачът може да избира между тъч-функциите на контролния дисплей, контролера на iDrive, бутоните на волана и гласови команди. Част от системата за управление е и BMW Intelligent Personal Assistant. Този дигитален спътник, който се активира с гласова команда („Hey BMW“), подпомага водача при управлението на функциите на автомобила и постоянно придобива нови възможности благодарение на актуализациите, извършвани от Remote Software Upgrade.

Снимки: BMW

Още снимки - в галерията горе.

Тагове: bmw 8-series
0 от 500