IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с кардана праща BMW M3 и M4 в сервизите

Над 2600 автомобила в САЩ ще бъдат изтеглени за ремонт

Проблем с кардана праща BMW M3 и M4 в сервизите

Германският производител BMW ще проведе сервизна акция на територията на САЩ за някои от своите модели. Причината е открит проблем с кардана, съобщават от компанията-производител.

Проблем с кардана праща BMW M3 и M4 в сервизите

Според информация на Националната администрация по безопасност, проблемът е наличен при общо 2661 автомобила от моделите M3, M4 и M4 GTS (на снимката), произведени между 2016 и 2017 г. Оказва се, че фланците на карданите не издържат на големи натоварвания и това може да доведе до разкачване на кардана.

Собствениците на засегнатите модели, независимо дали са седани, купета или кабриолети, ще трябва да посетят сервиз за замяната на целия карданен вал, което би трябвало да реши проблема. Официално акцията по изтеглянето ще започне на 3 декември, но въпреки това ако има собственици, които са извършили подмяната за собствена сметка, то те ще бъдат компенсирани от производителя.

Засега не са известни инциденти, с които и да е от 1456-те M3 или 936-те M4. Самата компания е започнала разследване след многобройните оплаквания от клиенти.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m4 m3 m4 gts
0 от 500